EIRNUZP – Електронний інституційний репозитарій Національного університету «Запорізька політехніка»

Інституційний репозитарій Національного університету «Запорізька політехніка» – це електронний архів, що накопичує, систематизує, зберігає та забезпечує довготривалий відкритий доступ до електронних публікацій та електронних версій документів наукового та навчально-методичного призначення, авторами яких є співробітники, аспіранти, докторанти та студенти Національного університету «Запорізька політехніка».

Положення про репозитарій >>

 

Recent Submissions

Item
Організація праці персоналу та підвищення якості обслуговування споживачів за рахунок удосконалення організації праці
(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Арсеньєв, Сергій В’ячеславович; Arsenyev, Sergey V.
UK: У роботі розглянуті теоретичні основи організації праці персоналу у закладах ресторанного господарства. Проаналізовано ринок ресторанних послуг України та вимоги до персоналу у ресторанному господарстві. Розроблені напрями підвищення якості обслуговування споживачів за рахунок удосконалення організації праці у кафе «Проспект» м. Запоріжжя. EN: The paper examines the theoretical of the organization of work of the staff and the improvement of the quality of customer service due to the improvement of the organization of work. The paper considered the theoretical foundations of the organization of staff work in restaurant establishments. The market of restaurant services in Ukraine and the requirements for personnel in the restaurant industry have been analyzed. Directions for improving the quality of customer service have been developed due to the improvement of work organization in the «Prospekt» cafe in Zaporizhzhia.
Item
Розвиток анімаційної діяльності в закладах індустрії гостинності
(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Яценко, Віталій Олександрович; Yatsenko, Vitaliy
UK: Робота присвячена аналізу розвитку анімаційної діяльності на прикладі підприємств індустрії гостинності в м. Запоріжжя. В першому розділі розглянуто теоретичні аспекти анімаційної діяльності в індустрії гостинності. В другому розділі проведено дослідження анімаційного сервісу в індустрії гостинності. В третьому розділі наведено шляхи вдосконалення анімаційної діяльності в ГРК «Панська хата». Представлений матеріал може бути застосований на практиці в готельних підприємствах м. Запоріжжя, в діяльності широкого кола фахівців дозвіллєвих закладів та отримання видимих результатів від їх впровадження. EN: The work is devoted to the analysis of the development of animation activities on the example of enterprises of the hospitality industry in the city of Zaporizhzhia. In the first chapter, the theoretical aspects of animation activity in the hospitality industry are considered. In the second chapter, a study of the animation service in the hospitality industry was conducted. In the third section, ways of improving animation activities in the «Panska Khata» HRC are given. The presented material can be applied in practice in hotel enterprises of Zaporizhzhya, in the activities of a wide range of specialists of leisure facilities and obtain visible results from their implementation.
Item
Тенденції розвитку ресторанного бізнесу в Україні
(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Шкрьобкa, Сергій Костянтинович; Shkrobka, Serhiy
UK: Робота присвячена дослідженню можливостей та перспектив розвитку ресторанного бізнесу в Україні. У роботі було досліджено теоретичні основи тенденцій розвитку ринку, визначено економічнуа сутність функціонування ринку та наведено методи моделювання динаміки ринку ресторанного бізнесу. Проведено аналітичну оцінку ресторанного ринку, де детально розглянуто сучасний стан розвитку та фактори формування оцінки ринку ресторанного бізнесу. Обгрунтовано потенціал розвитку ринку ресторанного бізнесу в Україні Отримані результати можуть бути використані органами державної влади в галузі ресторанного господарства, економіки для розвитку бізнесу та популяризації харчування поза домом для населення. EN: The work is devoted to the study of opportunities and prospects for the development of the restaurant business in Ukraine. In the work, the theoretical foundations of market development trends were investigated, the economic essence of market functioning was determined, and the methods of modeling the dynamics of the restaurant business market were given. Analytical assessment of the restaurant market was carried out, where the current state of development and the factors forming the assessment of the restaurant business market were considered in detail. The development potential of the restaurant business market in Ukraine is well-founded. The obtained results can be used by state authorities in the field of restaurant business, economy for business development and popularization of food away from home for the population.
Item
Особливості обліку та аналізу діяльності туристичних підприємств
(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Шебеко, Ангеліна Олександрівна; Shebeko, А. О.
UK: У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні основи обліку та аналізу туристичного підприємства; проведено аналіз та оцінку обліку туристичної діяльності підприємства; запропоновано шляхи удосконалення обліку та аналізу діяльності туристичного підприємства. Цінність результатів дослідження полягає у виявленні більш ефективних для підприємства способів обліку доходів та витрат від туристичної діяльності. EN: The theoretical basis of accounting and analysis of a tourist enterprise is considered in the qualification work; the analysis and evaluation of the accounting of the tourist activity of the enterprise was carried out; ways of improving the accounting and analysis of the activity of the tourist enterprise are proposed. The value of the research results lies in the identification of more effective ways for the enterprise to account for income and expenses from tourism activities.
Item
Проблеми та перспективи розвитку сільського зеленого туризму в світі та Україні
(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Чижеликов, Олександр Леонідович; Chyzhelykov, Oleksandr
UK: У роботі досліджено теоретичні аспекти сільського зеленого туризму Проаналізовано сучасний стан сільського зеленого туризму в світу та Україні. Досліджено проблеми функціонування сільського зеленого туризму. Визначено тенденції розвитку сільськго зеленого туризм у в світі та Україні. EN: Theoretical aspects of the study of rural green tourism were investigated in the work. The current state of rural green tourism in the world and Ukraine was analyzed. The problems of functioning of rural green tourism have been studied. Trends in the development of rural green tourism in the world and in Ukraine have been determined.