EIRNUZP – Електронний інституційний репозитарій Національного університету «Запорізька політехніка»
Інституційний репозитарій Національного університету «Запорізька політехніка» – це електронний архів, що накопичує, систематизує, зберігає та забезпечує довготривалий відкритий доступ до електронних публікацій та електронних версій документів наукового та навчально-методичного призначення, авторами яких є співробітники, аспіранти, докторанти та студенти Національного університету «Запорізька політехніка».
Communities in DSpace
Select a community to browse its collections.
Recent Submissions
Підвищення ефективності роботи ресторану
(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Жигулін, В’ячеслав В’ячеславович; Zhigulin, Viacheslav
UK: Робота присвячена дослідженню направленому на підвищення ефективності роботи ресторану. У роботі було розглянуто теоретичні аспекти ефективного управління ресторанним бізнесом, а також характерні особливості роботи ресторанів і розвитку ресторанного бізнесу. Проведений аналіз діяльності роботи ресторану «Pizza Celentano», наведено аналіз конкурентного середовища ресторану. Розроблено заходи по підвищенню ефективності роботи ресторану «Pizza Celentano». Значимість роботи полягає в тому, що наведені в роботі пропозиції можуть бути використані рестораторами України для підвищення ефективності діяльності ресторанів.
EN: The work is devoted to research aimed at increasing the efficiency of the restaurant. The paper considered the theoretical aspects of effective management of the restaurant business, as well as the characteristic features of the operation of restaurants and the development of the restaurant business. An analysis of the operation of the «Pizza Celentano» restaurant was carried out, an analysis of the restaurant's competitive environment was provided. Measures have been developed to increase the efficiency of the Pizza Celentano restaurant. The significance of the work lies in the fact that the proposals given in the work can be used by restaurateurs of Ukraine to improve the efficiency of restaurant operations.
Організація праці та стимулювання персоналу готелю
(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Гальченко, Валерія Віталіївна; Halchenko, V
UK: Під час виконання роботи будо проведено дослідження теоритичні аспекти та інформаційну базу мотивації та стимуляції персоналу у готельному господарстві та розглянуті основні системи мотивації у бізнесі гостинності. Проведено аналіз системи мотивації працівників готелю «Україна». Виявлені основні показники якості обслуговування співробітниками у готелі «Україна». Обґрунтовані системи стимулів і мотивації працівників у готелі «Україна». Запропоновано ідеї та шляхи покращення моделі персоналу готелю «Україна».
EN: The paper examines the theoretical foundations of motivation and stimulation of personnel in the hotel industry and considers the main motivation systems in the hospitality business. The system of motivation of employees of the hotel «Ukraine» is analyzed. The main indicators of the quality of service provided by employees in the hotel «Ukraine» are identified. The systems of incentives and motivation of employees in the hotel «Ukraine» are substantiated. Ideas and ways to improve the staff model of the hotel «Ukraine» are proposed.
Гірський туризм в світі: стан та перспективи розвитку
(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Вельможко, Альона Леонідівна; Velmozhko, Alona
UK: У роботі розглянуто теоретичні аспекти дефініції «гірський туризм»; охарактеризовано види гірського туризму; визначено особливості гірськолижного туризму. Проаналізовано основні показники розвитку гірського туризму в світі. Досліджено гірськолижні курорти світу. Розглянуто економічний вплив гірського туризму на міжнародний туризм Визначено перспективи розвитку гірського туризму в світі.
EN: The paper examines the theoretical aspects of the definition of "mountain tourism"; the types of mountain tourism are characterized; specific features of ski tourism are defined. The main indicators of the development of mountain tourism in the world are analyzed. The ski resorts of the world have been studied. The economic impact of mountain tourism on international tourism is considered. The prospects for the development of mountain tourism in the world are determined.
Стратегічні напрямки подолання кризи в туристичному бізнесі
(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Боб, Артур Ігорович; Bob, Artur I.
UK: У кваліфікаційній роботі узагальнено теоретичні аспекти визначення кризи в туристичному бізнесі на основі застосування стратегічного підходу; проаналізовано туристичний бізнес в умовах кризи; надано рекомендації з формування стратегічних напрямків подолання кризи в туристичному бізнесі на основі трендів.
EN: The work summarizes the theoretical aspects of defining the crisis in the tourism business based on the application of a strategic approach; the tourist business in crisis conditions is analyzed; recommendations on the formation of strategic directions for overcoming the crisis in the tourism business based on trends are provided.
Розробка стратегії маркетингу вітчизняного туристичного комплексу
(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Бірюков, Віктор Іванович; Biriukov, Viktor I.
UK: У кваліфікаційній роботі узагальнено теоретичні та методичні основи стратегічного маркетингу, проведено дослідження та стратегічний аналіз позицій і перспектив туристичного комплексу на ринку, надано рекомендації з розробки стратегії маркетингу вітчизняного туристичного комплексу та оцінено перспективи організації її виконання.
EN: The qualification work summarizes the theoretical and methodical foundations of strategic marketing, conducts research and strategic analysis of the positions and prospects of the tourist complex on the market, provides recommendations for developing a marketing strategy for the domestic tourist complex, and evaluates the prospects of the organization of its implementation...