Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.zntu.edu.ua/handle/123456789/6679
Title: Аналіз сучасного стану та тенденцій розвитку конкурентоздатності зернопереробних підприємств харчової промисловості України
Other Titles: Analysis of the modern state and progress of competitiveness of зернопереробних enterprises of food industry of Ukraine trends
Анализ современного состояния и тенденций развития конкурентоспособности зерноперерабатывающих предприятий пищевой промышленности Украины
Authors: Ткаченко, Алла Михайлівна
Tkachenko, Alla M.
Ткаченко, Алла Михайловна
Keywords: food industry
food industry grain processing branch
competitiveness of the enterprises
factors which influence the enterprises competitiveness
харчова промисловість
зернопереробна галузь
конкурентоздатність підприємств
фактори, які впливають на конкурентоздатність підприємств
пищевая промышленность
зерноперерабатывающая отрасль
конкурентоспособность предприятий
факторы, которые влияют на конкурентоспособность предприятий
Issue Date: 2012
Abstract: UK: У статті проведено аналіз харчової промисловості за 2001—2010 pp., який довів її пріоритетне стратегічне та економічне значення у структурі господарського комплексу України. Розглянуто стан, основні тенденції та перспективи розвитку харчової промисловості в умовах впливу світової економічної кризи та відкритості економічних кордонів. Крім цього, досліджено стан одного з важливих структурних елементів харчової галузі — підприємств зернопереробного комплексу. Визначені тенденції є основою для обгрунтування факторів, які впливають на конкурентоздатність підприємств, з врахуванням галузевих особливостей. EN: The article is devoted to the food industry analysis during 2001 —2010 which proved its priority strategic and economic value in Ukrainian economic complex structure. The condition, main tendencies and development prospects of the food industry are considered in the conditions of world economic crisis influence taking into account economic borders openness. Besides, the condition of food industry grain processing enterprises is investigated as one of important food branch structural components. These tendencies are a basis for justification of factors which influence the enterprises competitiveness, taking into account branch features. RU: В статье проведен анализ пищевой промышленности за 2001-2010 pp., какой довел ее приоритетное стратегическое и экономическое значение в структуре хозяйственного комплекса Украины. Рассмотрено состояние, основные тенденции и перспективы развития пищевой промышленности в условиях влияния мирового экономического кризиса и открытости экономических границ. Кроме этого, исследовано состояние одного из важных структурных элементов пищевой отрасли - предприятий зерноперерабатывающего комплекса. Определенные тенденции являются основой для обоснования факторов, которые влияют на конкурентоспособность предприятий, с учетом отраслевых особенностей.
Description: Ткаченко А.М. Аналіз сучасного стану та тенденцій розвитку конкурентоздатності зернопереробних підприємств харчової промисловості України / А.М. Ткаченко // Інвестиції: практика та досвід – науково-практичний журнал – № 13.– 2012. – С. 37-41.
URI: http://eir.zntu.edu.ua/handle/123456789/6679
Appears in Collections:Наукові статті кафедри ПТ та БД

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tkachenko_Analysis.pdfНаукова стаття103.28 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.