Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів вищої освіти кафедри ТГРБ
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів вищої освіти кафедри ТГРБ by Issue Date
Now showing 1 - 20 of 112
Results Per Page
Sort Options
Item Туристичний бізнес в епоху пандемії коронавірусу: виклики і загрози(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Шеєнко, Ольга Євгеніївна; Sheienko, Olha Ye.; Шеенко, Ольга ЕвгеньевнаUK: У магістерській роботі розглянуто вплив пандемії коронавірусу COVID-19 на туристичний бізнес. Висвітлено початок пандемії та її соціально-економічні наслідки для турбізнесу, введення карантинних обмежень в різних країнах. Проведений аналіз стану і прогнозів розвитку туристичного бізнесу в регіонах світу у доковідний період, а також охарактеризовано зміни, які відбулися у турбізнесіі через пандемію коронавірусу. Досліджено тенденції та прогнози розвитку туристичного бізнесу у постковідну епоху. Розроблено шляхи підтримки мікропідприємств Запорізької області шляхом створення інформаційно-консультаційного хабу. EN: The master's dissertation considers the impact of the COVID-19 coronavirus pandemic on the tourism business. The beginning of the pandemic and its socio-economic consequences for tourism business, the introduction of quarantine restrictions in different countries are highlighted. The analysis of the state and forecasts of tourism business development in the regions of the world in the reference period, as well as the changes that have occurred in tourism business due to the coronavirus pandemic are performed. Trends and forecasts of tourism business development in the postcovid epoch are studied. Ways to support microenterprises of Zaporizhzhia region by creating information and consulting hub have been developed. RU: В магистерской работе рассмотрено влияние пандемии коронавируса COVID-19 на туристический бизнес. Отражено начало пандемии и ее социально-экономические последствия для турбизнеса, введение карантинных ограничений в разных странах. Проведен анализ состояния и прогнозов развития туристического бизнеса в регионах мира в доковидный период, а также охарактеризованы изменения, которые произошли в турбизнесе из-за пандемии коронавируса. Исследованы тенденции и прогнозы развития туристического бизнеса в постковидную эпоху. Разработаны пути поддержки микропредприятий Запорожской области путем создания информационно-консультационного хаба.Item Вплив COVID-19 на туризму в Україні(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Пасічна, Анастасія Ігорівна; Pasichna, Anastasiia I.; Пасечная, Анастасия ИгоревнаUK: У магістерській роботі розглянуто теоретичні основи розвитку туризму в Україні. Розглянуто сутність поняття туризм, його форми та види. Надано загальну характеристику рекреаційно–туристичних ресурсів України. Проаналізовано стан та особливості розвитку туризму в Україні до пандемії COVID–19. Проведено SWOT‑аналіз розвитку туризму для виявлення можливостей та загроз розвитку туризму в Україні. Проведено дослідження розвитку туризму в умовах COVID–19 в Україні та в світі. Розглянуто заходи відновлення розвитку туризму в Україні в умовах COVID–2019 , також сформовано перспективні напрямки для розвитку туризма в Україні в нових реаліях. Запропанованно створення нового тура в країні для відновлення ментального здоров’я «Breathe yourself» при умовах пандемії COVID-19. EN: The master's thesis considers the theoretical foundations of tourism development in Ukraine. The essence of the concept of tourism, its forms, and its types are considered. The general characteristic of the recreational and tourist resources of Ukraine is given. The state and features of tourism development in Ukraine before the COVID-19 pandemic are analyzed. A SWOT ‑ analysis of tourism development was conducted to identify opportunities and threats to tourism development in Ukraine. A study of tourism development in the conditions of COVID-19 in Ukraine and in the world. Measures to restore the development of tourism in Ukraine in the conditions of COVID-2019 are considered, as well as promising areas for the development of tourism in Ukraine in the new realities. It is proposed to create a new tour in the country to restore mental health «Breathe yourself» in the context of the COVID-19 pandemic. RU: В магистерской работе рассмотрены теоретические основы развития туризма в Украине. Рассмотрена сущность понятия туризм, его формы и виды. Дана общая характеристика рекреационно-туристических ресурсов Украины. Проанализировано состояние и особенности развития туризма в Украине в пандемию COVID-19. Проведен SWOT-анализ развития туризма для выявления возможностей и угроз развития туризма в Украине. Проведены исследования развития туризма в условиях COVID-19 в Украине и мире. Рассмотрены мероприятия по восстановлению развития туризма в Украине в условиях COVID-2019, а также сформированы перспективные направления для развития туризма в Украине в новых реалиях. Предложено создание нового тура в стране для восстановления ментального здоровья «Breathe yourself» при условиях пандемии COVID-19.Item Сучасний стан та перспективи розвитку санаторно-курортного комплексу України(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Лисенко, Сергій Іванович; Lysenko, Sergiy I.; Лысенко, Сергей ИвановичUK: У роботі розглянуто теоретичні аспекти функціонування санаторно-курортного комплексу. Узагальнено наукові положення про рівні та принципи організації санаторно-курортної справи. Обґрунтовано рекреаційно-туристський потенціал України як основа функціонування санаторно-курортного комплексу. Проаналізовано сучасний стан санаторно-курортних закладів України. Визначено основні передумови та проблеми розвитку санаторно-курортної галузі. Виявлено вплив ризиків та невизначеностей на ефективність діяльності санаторно-курортних закладів України в умовах пандемії Covid-19. EN: The theoretical aspects of functioning of the sanatorium-resort complex are considered in the work. The scientific provisions on the levels and principles of the organization of the sanatorium-resort business are generalized. The recreational and tourist potential of Ukraine as a basis for the functioning of the sanatorium-resort complex is substantiated. The current state of sanatoriums of Ukraine is analyzed. The main prerequisites and problems of development of the sanatorium-resort industry are determined. The impact of risks and uncertainties on the efficiency of sanatoriums in Ukraine in the context of the Covid-19 pandemic. RU: В работе рассмотрены теоретические аспекты функционирования санаторно-курортного комплекса. Обобщены научные положения о уровнях и принципах организации санаторно-курортного дела. Обоснован рекреационно-туристский потенциал Украины как основа функционирования санаторно-курортного комплекса. Проанализировано современное состояние санаторно-курортных заведений Украины. Определены основные предпосылки и проблемы развития санаторно-курортной отрасли. Выявлено влияние рисков и неопределенностей на эффективность деятельности санаторно-курортных заведений Украины в условиях пандемии Covid-19.Item Особливості управління малим готелем та шляхи його удосконалення.(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Пушкарьова, Дарина Олексіївна; Pushkarova, Darina O.; Пушкарёва, Дарина АлексеевнаUK: У роботі розглянуто теоретичні основи діяльності малих готелів. Проаналізовано тенденції розвитку малих готелів в світі та Україні. Розроблено шляхи удосконалення управління малим готелем. EN: The theoretical bases of activity of small hotels are considered in the work. Trends in the development of small hotels in the world and in Ukraine are analyzed. Ways to improve the management of a small hotel have been developed. RU: В работе рассмотрены теоретические основы деятельности малых гостиниц. Проанализированы тенденции развития малых гостиниц в мире и Украине. Разработаны пути усовершенствования управления малой гостиницей.Item Страхування туристичного бізнесу в сучасних умовах(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Бабич, Артем Віталійович; Babich, Artem; Бабич, Артем ВиталиевичUK: У магістерській роботі розглянуто теоретичні основи страхування в туризмі; проаналізовані послуги страхування у туристичному бізнесі; наведено зарубіжний досвід страхування туристів; надані шляхи вдосконалення програм страхування в туризмі в сучасних умовах. EN: The master's thesis reveals the concepts, heoretical bases of insurance in tourism; analyzed insurance services in the tourism business; foreign experience of tourist insurance is given; provided ways to improve insurance programs in tourism in modern conditions. RU: В магистерской работе рассмотрены теоретические основы страхования в туризме; сделан анализ услуги страхования в туристическом бизнесе; рассмотрен зарубежный опыт страхования туристов; предложены пути усовершенствования программ страхования в туризме в современных условиях.Item Формування мотиваційної політики підприємств ресторанного господарства(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Афанасьєва, Юлія Петрівна; Afanasieva, Yulia P.; Афанасьева, Юлия ПетровнаUK: У роботі охарактеризовано теоретичні основи процесу мотивації та зміст мотиваційної політики у ресторанному господарстві. Розглянуто сутність поняття, основні завдання мотивації та зміст мотиваційної політики. Досліджено особливості світової практики мотивації у роботі підприємств ресторанного господарста. Визначено інструменти та методи мотивації в ресторанному господарстві. Проаналізовано процес мотивації персоналу в кафе Brand Bar «Бегемот» м. Запоріжжя. Виокремлено проблеми та недоліки мотиваційної політики в закладі. Досліджено папрями використання світового досвіду для поліпшення процесу мотивації в підприємствах ресторанного господарства. Сформовано пропозиції щодо мотиваційної політики для покращення роботи кафе Brand Bar «Бегемот». EN: The paper describes the theoretical foundations of the motivation process and the content of motivational policy in the restaurant industry. The essence of the concept, the main tasks of motivation and the content of motivational policy are considered. The peculiarities of the world practice of motivation in the work of restaurant enterprises are investigated. The tools and methods of motivation in the restaurant industry are determined. The process of staff motivation in the cafe Brand Bar «Begemot» in Zaporozhye is analyzed. Problems and shortcomings of motivational policy in the institution are highlighted. The use of world experience to improve the process of motivation in the restaurant industry has been studied. Proposals for motivational policy to improve the operation of the Brand Bar «Begemot» have been formed. RU: В работе охарактеризованы теоретические основы процесса мотивации и содержание мотивационной политики в ресторанном хозяйстве. Рассмотрены сущность понятия, главные задачи мотивации и содержание мотивационной политики. Исследованы особенности мировой практики мотивации в работе предприятий ресторанного хозяйства. Определены инструменты и методы мотивации в ресторанном хозяйстве. Проанализирована мотивация персонала в кафе Brand Bar «Бегемот» г. Запорожье. Выделены проблемы и недостатки мотивационной политики в заведении. Исследованы направления использования мирового опыта для улучшения процесса мотивации в предприятиях ресторанного хозяйства. Сформированы предложения по мотивационной политике для улучшения работы кафе Brand Bar «Бегемот».Item Польський досвід розвитку паломницького туризму(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Передерій, Олександра Григорівна; Perederii, Oleksandra G.UK: У роботі охарактеризовано теоретичні основи паломницького туризму; проаналізувано досвід паломницького туризму в Польщі, зокрема історію паломництва та головні святині в Польщі, розвиток варшавського паломницького туризму на основі пішохідних паломництв на Ясну Гору та феномен піших паломництв у Польщі; запропоновано перспективи використання польського досвіду розвитку паломницького туризму в Україні та розроблено паломницький тур в Україну. Цінність результатів дослідження полягає у тому що розглянутий досвід паломницького туризму в Польщі можливо використовувати в практиці вітчизняної туристичної сфери для поліпшення якості паломницьких вражень та залучення туристів у паломницькі маршрути в Україні. EN: The paper describes the theoretical foundations of pilgrimage tourism; the experience of pilgrimage tourism in Poland is analyzed, in particular the history of pilgrimage and the main shrines in Poland, the development of Warsaw pilgrimage tourism based on walking pilgrimages to Jasna Hora and the phenomenon of walking pilgrimages in Poland; the prospects of using the Polish experience in the development of pilgrimage tourism in Ukraine were proposed and a pilgrimage tour to Ukraine was developed.Item Туристська привабливість Азербайджану(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Мустафаєва, Аліна; Mustafayeva, Alina; Мустафаева, АлинаUK: У магістерській роботі розглянуто туристську привабливість Азербайджану. Висвітлено сутність і структуру туристської привабливості та туристського потенціалу. Проаналізовано стан туристської привабливості Азербайджану, його природні та історико-культурні ресурси. Проведено опитування мешканців країни щодо туристської привабливості Азербайджану. Розглянуто сучасний стан туризму Азербайджану у період пандемії коронавірусу. Запропоновано збільшення туристської привабливості Азербайджану шляхом створення нового туру в країну для українського сегменту туристів. EN: The master's dissertation considers the tourist attractiveness of Azerbaijan. The essence and structure of tourist attractiveness and tourist potential are highlighted. The state of tourist attractiveness of Azerbaijan, its natural, historical and cultural resources are analyzed. A survey of the country's residents on the tourist attractiveness of Azerbaijan was conducted. The current state of tourism in Azerbaijan during the coronavirus pandemic is considered. It is proposed to increase the tourist attractiveness of Azerbaijan by creating a new tour to the country for the Ukrainian segment of tourists. RU: В магистерской работе рассмотрена туристская привлекательность Азербайджана. Освещены сущность и структура туристской привлекатель-ности и туристского потенциала. Проанализировано состояние туристской привлекательности Азербайджана, его природные и историко-культурные ресурсы. Проведен опрос жителей страны по поводу туристской привлекательности Азербайджана. Рассмотрено современное состояние туризма Азербайджана в период пандемии коронавируса. Предложено увеличение туристской привлекательности Азербайджана путем создания нового тура в страну для украинского сегмента туристов.Item Гірський туризм та напрями його розвитку(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Мацук, Андріана Богданівна; Matsuk, A.B.; Мацук, Андриана БогдановнаUK: У роботі розглянуто теоретичні основи розвитку гірського туризму. Проаналізовано розвиток сучасних центрів зимового туризму в Україні. Виявлені перспективи та розроблені пропозиції щодо перспектив розвитку зимових курортних центрів в Україні. EN: The theoretical bases of mountain tourism development are considered in the work. The development of modern winter tourism centers in Ukraine is analyzed. Prospects have been identified and proposals have been developed for the development of winter resorts in Ukraine. RU: В работе рассмотрены теоретические базы развития горного туризма. Проанализировано развитие современных центров зимнего туризма в Украине. Выявлены перспективы и разработаны предложения по перспективам развития зимних курортных центров в Украине.Item Туристичний потенціал України та його роль в розвитку внутрішнього туризму(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Клименко, Альона Володимирівна; Klymenko, Alona V.; Клименко, Алёна ВладимировнаUK: В дипломній роботі розглянуто туристичний потенціал та визначено його роль в розвитку внутрішнього туризму. Проаналізовано сучасний туристичний потенціал України. Досліджено розвиток внутрішнього туризму в Україні та розроблено тур «Привабливий Київ». EN: The thesis considers the tourist potential and determines its role in the development of domestic tourism. The modern tourist potential of Ukraine is analyzed. The development of domestic tourism in Ukraine has been studied and the "Attractive Kyiv" tour has been developed. RU: В дипломной работе рассмотрен туристический потенциал и определена его роль в развитии внутреннего туризма. Проанализирован современный туристический потенциал Украины. Исследовано развитие внутреннего туризма в Украине и разработан тур «Привлекательный Киев».Item Стратегія розвитку туристичного підприємства в умовах кризи.(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Стадніков, Вадим Миколайович; Stadnikov, V.M.; Стадников, Вадим НиколаевичUK: У роботі розглянуто теоретичні основи формування стратегії розвитку туристичних підприємств в умовах кризи. Проведено аналіз стратегічного положення туристичного підприємства TUI Group та TUI Ukraine в сучасних умовах; розроблено стратегію розвитку підприємства TUI Ukraine в умовах кризи. EN: The theoretical bases of formation of strategy of development of the tourist enterprises in the conditions of crisis are considered in the work. The analysis of the strategic position of the tourist enterprise TUI Group and TUI Ukraine in modern conditions is carried out; the strategy of development of the TUI Ukraine enterprise in the conditions of crisis is developed. RU: В работе рассмотрены теоретические основы формирования стратегии развития туристических предприятий в условиях кризиса. Проведен анализ стратегического положения туристического предприятия TUI Group и TUI Ukraine в современных условиях. Разработана стратегия развития предприятия TUI Ukraine в условиях кризиса.Item Морські і океанські круїзи: сучасний стан та подальший розвиток(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Коваль, Євген Євгенович; Koval, Evgen; Коваль, Евгений ЕвгениевичUK: У роботі визначено сутність та особливості круїзного туризму; розглянуто класифікацію круїзних лайнерів та особливості обслуговування туристів на круїзних судах; проаналізовано організацію туристичних перевезень на круїзних судах; охарактеризовано сучасний стан та перспективи розвитку круїзного туризму в умовах пандемії COVID-19. EN: The essence and features of cruise tourism are determined in the work; the classification of cruise liners and features of tourist services on cruise ships are considered; the organization of tourist transportation on cruise ships is analyzed; the current state and prospects of cruise tourism development in the conditions of the COVID-19 pandemic are described. RU: В работе рассмотрены сущность и особенности круизного туризма; рассмотрена классификация круизных лайнеров и особенности обслуживания туристов на круизных судах; проанализирована организация туристических перевозок на круизных судах; охарактеризованы современное состояние и перспективы развития круизного туризма в условиях пандемии COVID-19.Item Удосконалення системи управління персоналом туристичної фірми(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Хижняк, Анастасія Романівна; Khyzhniak, Anastasia R.; Хижняк, Анастасия РомановнаUK: У роботі розглянуто теоретичні аспекти управління персоналом туристичних підприємств. Узагальнено наукові положення про функції і методи управління персоналом в організаціях. Обґрунтовано закордонний досвід управління персоналом. Проаналізовано систему управління персоналом туристичного підприємства. Зроблено оцінку персоналу та ефективності праці на туристичному підприємстві. Виявлено шляхи удосконалення мотиваційного механізму. Розроблено рекомендації щодо навчання персоналу як спосіб підвищення ефективності його роботи. EN: The theoretical aspects of personnel management of tourist enterprises are considered in the work. The scientific provisions on the functions and methods of personnel management in organizations are generalized. Foreign experience of personnel management is substantiated. The personnel management system of the tourist enterprise is analyzed. The personnel and efficiency of work at the tourist enterprise are estimated. Ways to improve the motivational mechanism are identified. Recommendations for staff training as a way to increase the efficiency of their work have been developed. RU: В работе рассмотрены теоретические аспекты управления персоналом туристических предприятий. Обобщены научные положения о функциях и методах управления персоналом в организациях. Обоснован зарубежный опыт управления персоналом. Проанализирована система управления персоналом туристического предприятия. Произведена оценка персонала и эффективности труда на туристическом предприятии. Выявлены пути усовершенствования мотивационного механизма. Разработаны рекомендации по обучению персонала как способ повышения эффективности его работы.Item Конкурентні переваги підприємств готельного бізнесу, їх оцінка та планування.(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Матвійчук, Владислав Григорійович; Matvіychuk, Vladislav; Матвийчук, Владислав ГригориевичUK: У магістерській роботі розглянуті поняття та визначення конкурентоспроможності; проаналізовані методи та фактори конкурентоспроможності готельних підприємств; надані рекомендації щодо ефективності розвитку конкурентоспроможності готельних підприємств м. Дніпро. EN: The master's thesis considers the concepts and definitions of competitiveness; analyzed methods and factors of competitiveness of hotel enterprises; recommendations on the effectiveness of the development of competitiveness of hotel enterprises in Dnipro. RU: В магистерской работе рассмотрены понятия и определения конкурентоспособности; проанализированы методы и факторы конкурентоспособности отельных предприятий; предложены рекомендации по эффективности развития конкурентоспособности отельных предприятий г. Днепр.Item Вдосконалення системи менеджменту конкурентоспроможності туристичного підприємства(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Богуш, Анастасія Дмитрівна; Bоgush, А.D.; Богуш, Анастасия ДмитриевнаUK: У роботі охарактеризовано теоретичні основи системи менеджменту конкурентоспроможності туристичного підприємства, сучасні підходи до формування системи менеджменту конкурентоспроможності туристичного підприємства. Проведено аналіз системи менеджменту конкурентоспроможності туристичного підприємства «Зовнішсервіс». Проведено оцінку складових системи менеджменту конкурентоспроможності туристичного підприємства «Зовнішсервіс». Обґрунтовано напрямки удосконалення системи менеджменту конкурентоспроможності туристичного підприємства а «Зовнішсервіс». EN: Іn thіs pаper, the theоretісаl fоundаtіоns оf the mаnаgement system оf the соmpetіtіveness оf the tоurіst enterprіse аre сhаrасterіzed by mоdern аpprоасhes tо the fоrmаtіоn оf а mаnаgement system оf соmpetіtіveness оf а tоurіst enterprіse. Аn аnаlysіs оf the mаnаgement system оf соmpetіtіveness оf the tоurіst enterprіse «Externаlvіs» іs саrrіed оut. The аssessment оf the соmpоnents оf the mаnаgement system оf соmpetіtіveness оf the tоurіst enterprіse «Externаlvіs» іs соnduсted. The dіreсtіоns оf іmprоvement оf the mаnаgement system оf the соmpetіtіveness оf the tоurіst enterprіse А аre substаntіаted. RU: В работе охарактеризованы теоретические основы системы менеджмента конкурентоспособности туристического предприятия, современные подходы к формированию системы менеджмента конкурентоспособности туристического предприятия. Проведен анализ системы менеджмента конкурентоспособности туристического предприятия «Зовнішсервіс». Проведена оценка составляющих системы менеджмента конкурентоспособности туристического предприятия «Зовнішсервіс». Обоснованы направления совершенствования системы менеджмента конкурентоспособности туристического предприятия а «Зовнішсервіс».Item Напрями використання сучасних методів менеджменту в готельно-ресторанному господарстві(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Лоскутова, Вікторія Василівна; Loskutova, Vіktorіya.V.; Лоскутова, Виктория ВасильевнаUK: У роботі охарактеризовано теоретичні аспекти використання методів менеджменту в сучасних умовах. Розглянуто сутність, поняття методів менеджменту та їх класифікацію. Проведено порівняльну характеристику японської та американської моделей менеджменту. Проаналізовано застосування сучасних методів менеджменту в готельно-ресторанному господарстві та виявлено особливості їх використання. Досліджено практичні аспекти використання методів менеджменту на прикладі підприємства ресторанного господарства. Запропоновано напрями впровадження і застосування сучасних (інноваційних) методів менеджменту в діяльність підприємств готельно-ресторанного бізнесу. EN: The paper describes the theoretical aspects of the use of management methods in modern conditions. The essence, the concept of management methods and their classification are considered. A comparative description of the Japanese and American management models. The application of modern management methods in the hotel and restaurant industry is analyzed and the peculiarities of their use are revealed. The practical aspects of using management methods on the example of a restaurant business are studied. The directions of introduction and application of modern (innovative) methods of management in activity of the enterprises of hotel and restaurant business are offered. RU: В работе охарактеризованы теоретические аспекты использования методов менеджмента в современных условиях. Рассмотрены сущность, понятие методов менеджмента и их классификация. Проведена сравнительная характеристика японской и американской моделей менеджмента. Проанализировано применение современных методов менеджмента в гостинично-ресторанном хозяйстве и выявлены особенности их использования. Исследованы практические аспекты использования методов менеджмента на примере предприятия ресторанного хозяйства. Предложены направления внедрения и применения современных (инновационных) методов менеджмента в деятельность предприятий гостинично-ресторанного бизнеса.Item Аналіз організації праці персоналу підприємств громадського харчування(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Шавріна, Олеся Вадимівна; Shavrina, Olesya; Шаврина, Олеся ВадимовнаEN: Theoretical aspects of the organization of work of the personnel of the restaurant enterprise are considered in the work. Approaches to the rational organization of labor and indicators of staff efficiency are identified. The level of organization of staff work at the catering and confectionery "O'Cacao" was analyzed. The organizational and economic characteristics of the enterprise are given, the personnel policy and the organization of work in the cafe-confectionery "O'Cacao" are analyzed. Ways to increase the level of work organization and efficiency of staff use in the catering enterprise through the development of measures and automation in management have been developed. RU: В работе рассмотрены теоретические аспекты организации труда персонала ресторанного предприятия. Определены подходы к рациональной организации труда и показатели эффективности использования персонала. Проанализирован уровень организации труда персонала на предприятии общепита кафе-кондитерская «O'Сacao». Приведена организационно-экономическая характеристика предприятия, проанализирована кадровая политика и организация труда в кафе-кондитерской O'Сacao. Разработаны пути повышения уровня организации труда и эффективности использования персонала на предприятии общественного питания через разработку мероприятий и автоматизацию в управлении.Item Модель управління розвитком підприємства ресторанного господарства на принципах маркетингової концепції(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Крініцин, Микита Ігорович; Krinitsin, M.I.; Криницын, Никита ИгоревичUK: У роботі охарактеризовано методологічні аспекти управління розвитком підприємства ресторанного господарства. Проаналізовано управління розвитком підприємства ресторанного господарства «People». Розроблено модель управління розвитком підприємства ресторанного господарства на принципах маркетингової концепції підприємства ресторанного господарства «People». Визначено напрямки впровадження маркетингової концепції в управління розвитком підприємства ресторанного господарства. EN: The methodological aspects of the development of the development of a restaurant economy are characterized. The management of the development of a restaurant economy «People» is analyzed. The model of development of the development of the restaurant economy on the principles of the marketing concept of the company «People» is developed. The directions of introduction of the marketing concept in management of development of the enterprise of restaurant economy are defined. RU: В работе охарактеризованы методологические аспекты управления развитием предприятия ресторанного хозяйства. Проанализировано управление развитием предприятия ресторанного хозяйства «People». Разработана модель управления развитием предприятия ресторанного хозяйства на принципах маркетинговой концепции предприятия ресторанного хозяйства «People». Определены направления внедрения маркетинговой концепции в управление развитием предприятия ресторанного хозяйства.Item Розвиток зимового туризму в Україні.(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Перегудов, Єгор Валерійович; Peregudov, Yegor V.; Перегудов, Егор ВалерьевичUK: У роботі розглянуто теоретичні основи розвитку зимового туризму. Проаналізовано розвиток сучасних центрів зимового туризму. Виявлені перспективи та розроблені пропозиції щодо перспектив розвитку зимових курортних центрів в Україні. EN: The theoretical bases of winter tourism development are considered in the work. The development of modern winter tourism centers is analyzed. Prospects have been identified and proposals for the development of winter resorts in Ukraine have been developed. RU: В работе рассмотрены теоретические основы развития зимнего туризма. Проанализировано развитие современных центров зимнего туризма. Выявлены перспективы и разработаны предложения по перспективам развития зимних курортных центров в Украине.Item Стратегія розвитку готельно-ресторанного підприємства(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Захарченко, Анастасія Валеріївна; Zakharchenko, Anastasiia V.; Захарченко, Анастасия ВалерьевнаUK: У роботі розглянуто на основі вивчення джерел інформації теоретико-методичні аспекти стратегії розвитку готельно-ресторанного підприємства. Проведено дослідження стратегічних напрямків розвитку вітчизняного готельно-ресторанного підприємства у певному сегменті ринку гостинності. Сформовано рекомендації щодо розробки стратегії розвитку готельно-ресторанної компанії в сегменті вітчизняного локального ринку гостинності. EN: The theoretical and methodological aspects of the hotel and restaurant development strategy are considered on the basis of studying the sources of information. The research of strategic directions of development of the domestic hotel and restaurant enterprise in a certain segment of the hospitality market is carried out. Recommendations on development of strategy of development of the hotel and restaurant company in the segment of the domestic local hospitality market are formed. RU: В работе рассмотрены на основе изучения источников информации теоретико-методические аспекты стратегии развития гостинично-ресторанного предприятия. Проведены исследования стратегических направлений развития отечественного гостинично-ресторанного предприятия в определенном сегменте рынка гостеприимства. Сформированы рекомендации по разработке стратегии развития гостинично-ресторанной компании в сегменте отечественного локального рынка гостеприимства.