Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів вищої освіти кафедри ТГ та РБ
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів вищої освіти кафедри ТГ та РБ by Title
Now showing 1 - 20 of 112
Results Per Page
Sort Options
Item Альтернативні види туризму за регіонами(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Великодна, Альона Сергіївна; Velikodna, Alyonа S.UK: У роботі розглянуті теоретичні основи розвитку альтернативного туризму; було проведено аналіз екологічного альтернативного туризму; було проведено аналіз екологічного альтернативного туризму; визначено перспективи функціонування екотуризму як альтернативного туризму. EN: The paper examines the theoretical foundations of the development of alternative tourism; an analysis of ecological alternative tourism was carried out; prospects for the functioning of ecotourism as an alternative tourism are determined.Item Аналіз розвитку туризму у Великій Британії(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Антонець, Дмитро Кирилович; Antonets, Dmytro K.UK: У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні основи дослідження туризму; проведено аналіз туристських центрів та подорожей у Великій Британії; розроблено новий тур до Великої Британії. EN: The qualification work examines the theoretical foundations of tourism research; an analysis of tourist centers and travel in Great Britain was carried out; a new tour to Great Britain has been developed.Item Аналіз організації праці персоналу підприємств громадського харчування(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Шавріна, Олеся Вадимівна; Shavrina, Olesya; Шаврина, Олеся ВадимовнаEN: Theoretical aspects of the organization of work of the personnel of the restaurant enterprise are considered in the work. Approaches to the rational organization of labor and indicators of staff efficiency are identified. The level of organization of staff work at the catering and confectionery "O'Cacao" was analyzed. The organizational and economic characteristics of the enterprise are given, the personnel policy and the organization of work in the cafe-confectionery "O'Cacao" are analyzed. Ways to increase the level of work organization and efficiency of staff use in the catering enterprise through the development of measures and automation in management have been developed. RU: В работе рассмотрены теоретические аспекты организации труда персонала ресторанного предприятия. Определены подходы к рациональной организации труда и показатели эффективности использования персонала. Проанализирован уровень организации труда персонала на предприятии общепита кафе-кондитерская «O'Сacao». Приведена организационно-экономическая характеристика предприятия, проанализирована кадровая политика и организация труда в кафе-кондитерской O'Сacao. Разработаны пути повышения уровня организации труда и эффективности использования персонала на предприятии общественного питания через разработку мероприятий и автоматизацию в управлении.Item Аналіз стану ринку туристичних послуг України(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Дробаха, Анна Русланівна; Drоbachа, Anna R.; Дробаха, Анна РуслановнаUK: У роботі розглянуто теоретичні основи аналізу ринку туристичних послуг, визначено сутність та складові ринку туристичних послуг та підходи до його аналізу. проведено оцінку стану розвитку ринку туристичних послуг України. Досліджено сучасний стан розвитку ринку туристичних послуг та сегментація ринку туристичних послуг України. Проведено оцінку потенціалу розвитку ринку туристичних послуг України. обґрунтовано тенденції розвитку ринку туристичних послуг України. Визначено перспективи розвитку ринку туристичних послуг України. Визначено потенціал розвитку ринку туристичних послуг. EN: The paper reviews the theоretical fоundatiоns оf the analysis оf the market оf tоurist services, the essence and cоmpоnents оf the tоurist services market and apprоaches tо its analysis are determined. The assessment оf the develоpment оf the market оf tоurist services оf Ukraine has been carried оut. The current state оf develоpment оf the tоurist services market and the segmentatiоn оf the market оf tоurist services оf Ukraine is investigated. The assessment оf the pоtential оf develоpment оf the market оf tоurist services оf Ukraine was cоnducted. The trends in the develоpment оf the market оf tоurist services оf Ukraine are substantiated. The prоspects оf develоpment оf the market оf tоurist services оf Ukraine are determined. The pоtential оf develоpment оf the market оf tоurist services is determined. RU: В работе рассмотрены теоретические основы анализа рынка туристических услуг, определены сущность и составляющие рынка туристических услуг и подходы к его анализу. Проведена оценка состояния развития рынка туристических услуг Украины. Исследовано современное состояние развития рынка туристических услуг и сегментация рынка туристических услуг Украины. Проведена оценка потенциала развития рынка туристических услуг Украины. Обоснованы тенденции развития рынка туристических услуг Украины. Определены перспективы развития рынка туристических услуг Украины. Определен потенциал развития рынка туристических услуг.Item Антикризове управління центром відпочинку туристів(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Бурцев, Дмитро Сергійович; Burtsev, Dmytro S.UK: У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні аспекти антикризового управління підприємством; досліджено антикризове управління центром відпочинку туристів; надано рекомендації з вдосконалення антикризового управління центром відпочинку туристів. EN: Theoretical aspects of anti-crisis management of a company in the field of tourism are considered in the qualification work; the anti-crisis management of the tourist recreation center was investigated; recommendations for improving the anti-crisis management of the tourist recreation center were developed.Item Безпека туристичних послуг(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Золотаренко, Ілля Ігорович; Zolotarenko, Ilya I.UK: В роботі вивчено сутність організації безпеки туристичної послуги в світі та в Україні; проаналізувати та порівняти існуючи системи безпеки туристичних послуг в світі та в Україні; розробити рекомендації щодо формування системного підходу до безпеки туристичної послуги на прикладі гірськолижного курорту Драгобрат. EN: The work examines the essence of organizing the security of tourist services in the world and in Ukraine; to analyze and compare the existing security systems of tourist services in the world and in Ukraine; develop recommendations for the formation of a systemic approach to the safety of tourist services based on the example of the Dragobrat ski resort.Item Вдосконалення системи менеджменту конкурентоспроможності туристичного підприємства(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Богуш, Анастасія Дмитрівна; Bоgush, А.D.; Богуш, Анастасия ДмитриевнаUK: У роботі охарактеризовано теоретичні основи системи менеджменту конкурентоспроможності туристичного підприємства, сучасні підходи до формування системи менеджменту конкурентоспроможності туристичного підприємства. Проведено аналіз системи менеджменту конкурентоспроможності туристичного підприємства «Зовнішсервіс». Проведено оцінку складових системи менеджменту конкурентоспроможності туристичного підприємства «Зовнішсервіс». Обґрунтовано напрямки удосконалення системи менеджменту конкурентоспроможності туристичного підприємства а «Зовнішсервіс». EN: Іn thіs pаper, the theоretісаl fоundаtіоns оf the mаnаgement system оf the соmpetіtіveness оf the tоurіst enterprіse аre сhаrасterіzed by mоdern аpprоасhes tо the fоrmаtіоn оf а mаnаgement system оf соmpetіtіveness оf а tоurіst enterprіse. Аn аnаlysіs оf the mаnаgement system оf соmpetіtіveness оf the tоurіst enterprіse «Externаlvіs» іs саrrіed оut. The аssessment оf the соmpоnents оf the mаnаgement system оf соmpetіtіveness оf the tоurіst enterprіse «Externаlvіs» іs соnduсted. The dіreсtіоns оf іmprоvement оf the mаnаgement system оf the соmpetіtіveness оf the tоurіst enterprіse А аre substаntіаted. RU: В работе охарактеризованы теоретические основы системы менеджмента конкурентоспособности туристического предприятия, современные подходы к формированию системы менеджмента конкурентоспособности туристического предприятия. Проведен анализ системы менеджмента конкурентоспособности туристического предприятия «Зовнішсервіс». Проведена оценка составляющих системы менеджмента конкурентоспособности туристического предприятия «Зовнішсервіс». Обоснованы направления совершенствования системы менеджмента конкурентоспособности туристического предприятия а «Зовнішсервіс».Item Вдосконалення якості послуг готельного підприємства.(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Волік, Анастасія Олександрівна.; Volik, Anastasiia O.; Волик, Анастасия Александровна.UK: У роботі розглянуті основні аспекти якості готельного господарства. Проаналізовано системи управління якістю в готелі «Інтурист-Запоріжжя». Розроблені рекомендації щодо удосконалення якості послуг у готелі «Інтурист-Запоріжжя». EN: The paper considers the main aspects of the quality of the hotel industry. The systems of management staff in Intourist-Zaporozhye hotels are analyzed. A recommendation has been developed to improve the quality of service in Intourist-Zaporizhia hotel. RU: В работе рассмотрены основные аспекты качества гостиничного хозяйства. Проанализированы системы управления качеством в гостинице «Интурист-Запорожье». Разработаны рекомендации по усовершенствованию качества услуг в отеле «Интурист-Запорожье»Item Водні туристично-рекреаційні ресурси України(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Зотов, Владислав Геннадійович; Zotov, Vladyslav G.UK: В роботі визначено сучасний стан водних туристично-рекреаційних ресурсів України; проаналізовано сучасного стану використання водних туристично-рекреаційних ресурсів в Україні; розроблено рекомендацій щодо оптимізації використання водних туристично-рекреаційних ресурсів України та розробити яхтинг-тур по Дністру. EN: The work defines the current state of water tourism and recreation resources of Ukraine; the current state of use of water tourism and recreational resources in Ukraine is analyzed; developed recommendations on optimizing the use of water tourism and recreational resources of Ukraine and developing a yachting tour on the Dniester.Item Вплив COVID-19 на туризму в Україні(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Пасічна, Анастасія Ігорівна; Pasichna, Anastasiia I.; Пасечная, Анастасия ИгоревнаUK: У магістерській роботі розглянуто теоретичні основи розвитку туризму в Україні. Розглянуто сутність поняття туризм, його форми та види. Надано загальну характеристику рекреаційно–туристичних ресурсів України. Проаналізовано стан та особливості розвитку туризму в Україні до пандемії COVID–19. Проведено SWOT‑аналіз розвитку туризму для виявлення можливостей та загроз розвитку туризму в Україні. Проведено дослідження розвитку туризму в умовах COVID–19 в Україні та в світі. Розглянуто заходи відновлення розвитку туризму в Україні в умовах COVID–2019 , також сформовано перспективні напрямки для розвитку туризма в Україні в нових реаліях. Запропанованно створення нового тура в країні для відновлення ментального здоров’я «Breathe yourself» при умовах пандемії COVID-19. EN: The master's thesis considers the theoretical foundations of tourism development in Ukraine. The essence of the concept of tourism, its forms, and its types are considered. The general characteristic of the recreational and tourist resources of Ukraine is given. The state and features of tourism development in Ukraine before the COVID-19 pandemic are analyzed. A SWOT ‑ analysis of tourism development was conducted to identify opportunities and threats to tourism development in Ukraine. A study of tourism development in the conditions of COVID-19 in Ukraine and in the world. Measures to restore the development of tourism in Ukraine in the conditions of COVID-2019 are considered, as well as promising areas for the development of tourism in Ukraine in the new realities. It is proposed to create a new tour in the country to restore mental health «Breathe yourself» in the context of the COVID-19 pandemic. RU: В магистерской работе рассмотрены теоретические основы развития туризма в Украине. Рассмотрена сущность понятия туризм, его формы и виды. Дана общая характеристика рекреационно-туристических ресурсов Украины. Проанализировано состояние и особенности развития туризма в Украине в пандемию COVID-19. Проведен SWOT-анализ развития туризма для выявления возможностей и угроз развития туризма в Украине. Проведены исследования развития туризма в условиях COVID-19 в Украине и мире. Рассмотрены мероприятия по восстановлению развития туризма в Украине в условиях COVID-2019, а также сформированы перспективные направления для развития туризма в Украине в новых реалиях. Предложено создание нового тура в стране для восстановления ментального здоровья «Breathe yourself» при условиях пандемии COVID-19.Item Вплив внутрішніх і зовнішніх чинників на цінову політику готелю(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Косаренко, Павло Станіславович; Kosarenko, Pavlo S.; Косаренко, Павел СтаниславовичUK: У роботі розглянуто розглянуто теоретичні основи формування та проведення цінової політики готельних підприємств. Проведено аналіз діяльності готельного комплексу «Асторія». Дослідженні внутрішні та зовнішні фактори, що впливають на формування цінової політики готелю, надані рекомендації щодо покращення та впровадження цінової політики готельного підприємства. EN: The theoretical bases of formation and implementation of the pricing policy of hotel enterprises are considered in the work. The analysis of hotel complex «Astoria» functioning is carried out. The internal and external factors influencing the formation of hotel pricing policy have been researched, the recommendations for improving and implementing the pricing policy of the hotel business are provided. RU: В работе рассмотрены теоретические основы формирования и проведения ценовой политики гостиничных предприятий. Проведен анализ деятельности гостиничного комплекса «Астория». Исследования внутренних и внешних факторов, влияющих на формирование ценовой политики гостиницы, даны рекомендации по улучшению и внедрению ценовой политики гостиничного предприятия.Item Впровадження комп’ютерних технологій в індустрії гостинності(Національний університет «Запорізька політехніка», 2022) Фещенко, Ганна Євгеніївна; Feshchenko, Ganna.E.UK: У роботі охарактеризовані комп’ютерні технології в індустрії гостинності. Проаналізовано використання комп’ютерних технологій в індустрії гостинності. Розроблені рекомендації щодо розробки віртуального 3D-туру для готельного підприємства. EN: The paper describes computer technologies in the hospitality industry. The use of computer technologies in the hospitality industry is analyzed. Developed recommendations for the development of a virtual 3D tour for a hotel enterprise.Item Впровадження маркетингової концепції управління на туристичному підприємстві(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Зуб, Богдан Олександрович; Zub, B.O.; Зуб, Богдан АлександровичUK: У роботі досліджено сутність теоретичних основ управління підприємствами туристичної галузі на принципах маркетингової концепції. Проаналізовано стан туристичного підприємства «Магазин гарячих путівок». Розроблено маркетингову стратегію туристичного підприємства «Магазин гарячих путівок». Визначено шляхи удосконалення рівня обслуговування споживачів туристичного підприємства. EN: The paper examines the essence of the theoretical foundations of management of tourism industry enterprises based on the principles of the marketing concept. The state of the tourist enterprise «shop of burning vouchers» is analyzed. The marketing strategy of the tourist enterprise «shop of burning vouchers» has been developed. Ways to improve the level of customer service of a tourist enterprise are identified. RU: В работе исследована сущность теоретических основ управления предприятиями туристической отрасли на принципах маркетинговой концепции. Проанализировано состояние туристического предприятия «Магазин горящих путевок». Разработана маркетинговая стратегия туристического предприятия «Магазин горящих путевок». Определены пути усовершенствования уровня обслуживания потребителей туристического предприятия.Item Відновлення туристичного бізнесу регіону в післявоєнному періоді(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Куделіна, Валерія Русланівна; Kudelina, Valeriia R.UK: У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні основи досліджень туристичного бізнесу і розвитку країн після збройних конфліктів та воєн; проаналізовано розвиток туристичного бізнесу України у до- та післявоєнний період; висвітлено перспективи розвитку та відновлення туристичного бізнесу регіону у післявоєнний період. EN: The qualification work examines the theoretical foundations of research on the recovery and development of countries after armed conflicts and wars; analyzes the development of the tourism business of Ukraine in the pre- and post- war period; highlights the prospects for the development and recovery of the region's tourism business in the post-war period.Item Віртуальні 3D-тури як інструмент створення попиту на комплексний туристичний продукт(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Глибченко, Артур Сергійович; Hlybchenko, ArturUK: У дипломній роботі розглянуто теоретичні аспекти віртуальних 3D-турів; досліджено віртуальні 3D-тури як інструмент створення попиту на комплексний туристичний продукт; визначено перспективи використання віртуальних 3D-турів при створенні попиту на комплексний туристичний продукт. EN: The thesis examines the theoretical aspects of virtual 3D tours; virtual 3D tours were investigated as a tool for creating demand for a complex tourist product; the prospects of using virtual 3D tours in creating demand for a complex tourist product are determined.Item Гастрономічний туризм: стан та розвиток(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Дробанцева, Анна Євгенівна; Drobantseva, Anna Ye.UK: У кваліфікаційній роботі вивчено теоретико-методичні засади наукового дослідження гастрономічного туризму; проаналізовано гастротуризм як актуальний тренд сучасного стану розвитку сфери туризму в Україні; визначено перспективи розвитку гастрономічного туризму в Україні на прикладі Закарпатської області.. EN: The qualification work examines the theoretical and methodological foundations of scientific research of gastronomic tourism; analyzes gastrotourism as an actual trend in the current state of development of the tourism sector in Ukraine; determines the prospects for the development of gastronomic tourism in Ukraine on the example of the Transcarpathian region.Item Господарський ризик в діяльності туристичних підприємств(Національний університет «Запорізька політехніка», 2022) Кантоін, Катерина Олександрівна; Kantoin, KaterynaUK: У дипломній роботі охарактеризовано теоретичні аспекти господарського ризику, досліджено основні показники діяльності та чинники ризику туристичної фірми «Зовнішсервіс», визначено комплексний показник господарського ризику в діяльності туристичної фірми «Зовнішсервіс», розроблено заходи щодо ефективного управління та обмеження ризику в діяльності туристичного підприємства. EN: The thesis describes the theoretical aspects of economic risk, investigates the main activity indicators and risk factors of the tourist company "Zovnishservice", defines a comprehensive indicator of economic risk in the activity of the tourist company "Zovnishservice", develops measures for effective management and risk limitation in the activities of the tourist enterprise.Item Готельне господарство: структура, особливості, фактори попиту.(Національний університет «Запорізька політехніка», 2022) Шморгуненко, Євгенія Олександрівна; Shmorhunenko, Yevheniia O.UK: У роботі розглянуті теоретичні основи управління персоналом на підприємствах сфери гостинності. Проаналізовано діяльність готелю «Театральний» м. Запоріжжя. Розроблені рекомендації щодо управління персоналом та розвиток у готелі «Театральний» м. Запоріжжя. EN: The paper examines the theoretical foundations of personnel management at hospitality enterprises. The activity of the "Teatralnyi" hotel in Zaporizhzhia was analyzed. Developed recommendations for personnel management and development at the "Theatrical" hotel in Zaporizhzhia.Item Гірський туризм та напрями його розвитку(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021) Мацук, Андріана Богданівна; Matsuk, A.B.; Мацук, Андриана БогдановнаUK: У роботі розглянуто теоретичні основи розвитку гірського туризму. Проаналізовано розвиток сучасних центрів зимового туризму в Україні. Виявлені перспективи та розроблені пропозиції щодо перспектив розвитку зимових курортних центрів в Україні. EN: The theoretical bases of mountain tourism development are considered in the work. The development of modern winter tourism centers in Ukraine is analyzed. Prospects have been identified and proposals have been developed for the development of winter resorts in Ukraine. RU: В работе рассмотрены теоретические базы развития горного туризма. Проанализировано развитие современных центров зимнего туризма в Украине. Выявлены перспективы и разработаны предложения по перспективам развития зимних курортных центров в Украине.Item Діджиталізація в гостинності та туризмі.(Національний університет «Запорізька політехніка», 2023) Дубиніна, Лілія Костянтинівна; Dubynina, L.UK: У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні аспекти діджиталізації в гостинності та туризмі; проаналізовано вплив діджиталізації на індустрію туризму та гостинності; визначено перспективи впровадження діджиталізації в гостинності та туризмі. Цінність результатів дослідження полягає в ідентифікації нових можливостей та потенціалу цифрових інновацій для туристичного бізнесу. Робота сприяє просуванню практик сталого туризму та покращенню якості туристичних вражень. EN: The qualification work examines the theoretical aspects of digitization in hospitality and tourism; the impact of digitalization on the tourism and hospitality industry is analyzed; the prospects for the implementation of digitization in hospitality and tourism are determined. The value of the research results lies in the identification of new opportunities and the potential of digital innovation for the tourism business. The work promotes sustainable tourism practices and improves the quality of tourist experiences.