Панченко, Ольга МихайлівнаПанченко, Ольга МихайловнаPanchenko, Olga M.2016-03-112016-03-112011http://eir.zntu.edu.ua/handle/123456789/562Панченко О.М. Сучасні інноваційні процеси: чинники та особливості організації в умовах глобалізації / О.М.Панченко // Вісник Запорізького національного університету. – 2011. – № 3. – С. 200–206.UK: Проаналізовано вплив чинників зовнішнього середовища на інноваційні процеси в національному господарстві України. Розглянуті особливості організації сучасних інноваційних процесів в умовах глобалізації. Запропонована концептуальна модель формування національного інноваційного простору через взаємозв’язок як підпорядкованих рівнів, так і рівнів, які є наднаціональними, при реалізації інноваційної моделі розвитку. EN: There are the influences of factors of external environment on innovative processes in the national economy of Ukraine analyses. The conceptual model of national innovative space forming through intercommunication of both inferior levels and transnational levels is offered in innovative model of sustainable development. RU: Проанализировано влияние факторов внешней среды на инновационные процессы в национальном хозяйстве Украины. Рассмотрены особенности организации современных инновационных процессов в условиях глобализации. Предложена концептуальная модель формирования национального инновационного пространства, взаимосвязь как подчиненных уровней, так и уровней, которые являются наднациональными, при реализации инновационной модели устойчивого развития.ukinnovative processesglobalizationinnovative model of developmentnational economyінноваційні процесиглобалізаціяінноваційна модель розвиткунаціональне господарствоинновационные процессыглобализацияинновационная модель развитиянациональное хозяйствоСучасні інноваційні процеси: чинники та особливості організації в умовах глобалізаціїСовременные инновационные процессы: факторы и особенности организации в условиях глобализацииModern innovative processes: factors and organization specific in the conditions of globalizationArticle