Афанасьєва, Юлія ПетрівнаAfanasieva, Yulia P.Афанасьева, Юлия Петровна2022-02-142022-02-142021http://eir.zntu.edu.ua/handle/123456789/8601Афанасьєва Ю.П. Формування мотиваційної політики підприємств ресторанного господарства: магістерська робота / Ю. П. Афанасьєва. – Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2021. – 105 c.UK: У роботі охарактеризовано теоретичні основи процесу мотивації та зміст мотиваційної політики у ресторанному господарстві. Розглянуто сутність поняття, основні завдання мотивації та зміст мотиваційної політики. Досліджено особливості світової практики мотивації у роботі підприємств ресторанного господарста. Визначено інструменти та методи мотивації в ресторанному господарстві. Проаналізовано процес мотивації персоналу в кафе Brand Bar «Бегемот» м. Запоріжжя. Виокремлено проблеми та недоліки мотиваційної політики в закладі. Досліджено папрями використання світового досвіду для поліпшення процесу мотивації в підприємствах ресторанного господарства. Сформовано пропозиції щодо мотиваційної політики для покращення роботи кафе Brand Bar «Бегемот». EN: The paper describes the theoretical foundations of the motivation process and the content of motivational policy in the restaurant industry. The essence of the concept, the main tasks of motivation and the content of motivational policy are considered. The peculiarities of the world practice of motivation in the work of restaurant enterprises are investigated. The tools and methods of motivation in the restaurant industry are determined. The process of staff motivation in the cafe Brand Bar «Begemot» in Zaporozhye is analyzed. Problems and shortcomings of motivational policy in the institution are highlighted. The use of world experience to improve the process of motivation in the restaurant industry has been studied. Proposals for motivational policy to improve the operation of the Brand Bar «Begemot» have been formed. RU: В работе охарактеризованы теоретические основы процесса мотивации и содержание мотивационной политики в ресторанном хозяйстве. Рассмотрены сущность понятия, главные задачи мотивации и содержание мотивационной политики. Исследованы особенности мировой практики мотивации в работе предприятий ресторанного хозяйства. Определены инструменты и методы мотивации в ресторанном хозяйстве. Проанализирована мотивация персонала в кафе Brand Bar «Бегемот» г. Запорожье. Выделены проблемы и недостатки мотивационной политики в заведении. Исследованы направления использования мирового опыта для улучшения процесса мотивации в предприятиях ресторанного хозяйства. Сформированы предложения по мотивационной политике для улучшения работы кафе Brand Bar «Бегемот».ukресторанне господарствокафемотиваційна політикаrestaurant businesscafemotivational policyресторанное хозяйствокафемотивационная политикаФормування мотиваційної політики підприємств ресторанного господарстваFormation of Motivational Policy of Restaurant EnterprisesФормирование мотивационной политики предприятий ресторанного хозяйстваMaster thesis