Гресь-Євреінова, Світлана ВолодимирівнаHres-Yevreinova, SvitlanaШелеметьєва, Тетяна ВячеславівнаShelemetieva, TetianaМамотенко, Дар’я ЮріївнаMamotenko, Daria2025-05-082025-05-082023https://eir.zp.edu.ua/handle/123456789/21183Бухгалтерський облік туристичних та готельно-ресторанних підприємств: навчальний посібник. / С. В. Гресь-Євреінова, Т. .В. Шелеметьєва, Д. Ю. Мамотенко. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2023. – 233 с.UK: У навчальному посібнику надано матеріал для студентів спеціальностей «242 Туризм» та «241 Готельно-ресторанна справа» присвячений базовим принципам бухгалтерського обліку на підприємствах сфери послуг. Розглянуто особливості бухгалтерського обліку витрат, доходів, фінансових результатів та оподаткування туроператорів, турагентів, готелів та ресторанів. EN: The textbook provides material for students of the specialties «242 Tourism» and «241 Hotel and Restaurant Business» dedicated to the basic principles of accounting at service enterprises. The features of accounting for costs, income, financial results and taxation of tour operators, travel agents, hotels and restaurants are considered.ukAccountingtourism enterprisehotel and restaurant enterpriseбухгалтерський обліктуристичне підприємствоготельно-ресторанне підприємствоБухгалтерський облік туристичних та готельно-ресторанних підприємствAccounting for tourism and hotel and restaurant enterprisesBook